Work for you
– Ditt val, vårt uppdrag!

Söker du jobb, söker ditt företag ny personal eller vill du utbilda dig för att komma vidare på arbetsmarknaden? Då har du kommit rätt. Vi tror på en mänskligare arbetsmarknad där alla behövs. Välkommen till Work for you!

FAQ

Vanliga frågor och svar

Var hittar jag mitt schema? Vilken kurslitteratur gäller? Hur får jag mitt betyg? Hur ansöker jag? När är sista ansökningsdag?

Här nedan hittar du några av de vanligaste frågorna vi får av våra elever – och dess svar. Finns inte din fråga med? Kontakta oss så får du svar inom 24 timmar.

Våra allra vanligaste frågor

Vad kostar det att läsa hos er?

 

Kurserna är kostnadsfria. Litteratur, eventuell webbkamera och vissa program kan behöva du däremot behöva bekosta själv.

Var/hur/när får jag mitt betyg?

 

När kursen är avslutad sätts ditt betyg i Infokomp:s kurssystem och i kommunen databas. När du avslutat alla dina kurser beställer du ditt/dina betyg digitalt genom din hemkommuns hemsida vilka sedan skickas till din folkbokföringsadress.

Var/hur kan jag få ett studieintyg?

 

Kontakta administrationen på din skolenhet, med dina person- och kontaktuppgifter och ditt ärende. Ditt studieintyg skickas till din folkbokföringsadress.

Var hittar jag mitt schema?

 

Finns inte ditt schema nedan så hittar du det när du är inloggad i vår lärplattform Its learning. Logga in här: https://infokomp.itslearning.com/

Kan jag förlänga min kurstid?

 

20 veckor är maxtid för din kurs, var noga med att planera din studietid så noggrant som möjligt redan vid kursstart. Vid särskilda skäl såsom sjukskrivning med läkarintyg kan hänsyn tas, förlängning ska då godkännas av studie- och yrkesvägledare.

Vad är en prövning?

 

En prövning är ett stort prov som testar dina kunskaper i en kurs för att du skall kunna få ett betyg. Det kan handla om att du har ett betyg i en kurs sedan tidigare, som du vill försöka höja till ett bättre resultat, eller pröva i en kurs du tidigare inte har läst, men som du behöver ha betyg i. En prövning innebär att du läser in kursen helt på egen hand, utan handledning, enligt gällande kursplan och betygskriterier.

Hur lång tid tar det innan mitt prov är rättat?

 

Om du har en studietid på 20 veckor är rättningstiden generellt 10 arbetsdagar. Läser du på kortare tid är du prioriterad.

Var anmäler jag mig när jag är sjuk?

 

Du anmäler dig till din lärare genom lärplattformen. Även viktigt att tänka på att göra en eventuell anmälan till försäkringskassan/CSN.

Hur ansöker jag till en kurs?

 

Du gör din ansökan direkt till vuxenutbildningen i den kommunen du är folkbokförd i.

Om min kommun inte finns med?

 

Ta kontakt med vuxenutbildningen i den kommun du är folkbokförd i för att höra om du kan bli beviljad att läsa genom en kommun vi har avtal med.

När är sista ansökningsdag och hur snart kan jag börja studera hos er?

 

Sista ansökningsdag och hur snart du kan börja varierar mellan kommunerna. Gå in på deras hemsida, under vuxenutbildning för aktuell information. På många orter har vi kursstart varje vecka.

Vilken behörighet krävs?

 

Du får studera på vuxenutbildning tidigast höstterminen det år du fyller 20 om du inte har ett slutbetyg/gymnasieexamen sedan tidigare.

Vad innebär det att läsa på distans hos er?

 

Du får tillgång till vårt webbaserade kurssystem där du följer en veckoplanering. Där ser du vilka uppgifter du ska göra för varje vecka. Du har tillgång till kursen/kurserna dygnet runt och väljer när på dygnet du vill studera. Våra lärare är behöriga, och kontakt med din lärare har du främst via e-post, telefon och Skype. Är du inaktiv under tre veckor i följd är vi tvungna att registrera att avbrott på kursen, då är du inte längre studerande. Du kan även på många orter få fysisk handledning på något av våra kontor/skolor.

Behöver jag ha någon kurslitteratur?

 

Våra kurser är inte bokbundna utan vi rekommenderar litteratur till varje kurs för att minska risken att du står utan. Du kommer inte hitta några sidhänvisningar och det är därför bra att du bläddrar igenom din lärobok när du har köpt den och lär känna den och hur den är uppbyggd. Använd innehållsförteckningen längst fram i boken och registret längst bak i boken. Du beställer din litteratur enklast på internet.

Är det något annat jag behöver för att läsa en distanskurs hos er?

 

För att du ska kunna genomföra en distanskurs hos oss krävs det att du har dator med internetuppkoppling samt tillgång till en enklare webbkamera.

Kan jag söka studiemedel via CSN för tiden jag läser hos er?

 

Ja, alla våra kurser är studiemedelsberättigade. Du måste själv göra en ansökan direkt på csn.se. Det gör du enklast med hjälp av E-legitimation. Du ansöker om studiemedel för 100%, 75% eller 50% beroende på antal poäng du läser per vecka. Du måste läsa minst 10 poäng per vecka för att vara berättigad till studiemedel.

  • 20p/vecka = Heltid, 100%
  • 15-19,9p/vecka = Deltid, 75%
  • 10-14,9p/vecka = Halvtid, 50%

Behöver du ändra din studielängd under tiden kan ditt studiemedel påverkas. Om du har frågor som rör CSN ska du kontakta CSN på telefon 0771-276 000 eller på http://www.csn.se.

Kan jag studera hos er om jag befinner mig utomlands?

 

Ja, nästan alla våra kurser går att studera och examineras ifrån utlandet. Ta kontakt med din lokala administratör innan du gör en ansökan.

Jobba hos oss Här finns vi Kontakta oss

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.