Start av närings­verksamhet

Glada människor

Utbildning för start av närings­verksamhet

Har du en affärsidé och ambitionen att driva eget företag, men är i behov av kontakter, mer kunskap och ett bredare nätverk för att komma igång?

Din väg till eget företag

Att starta och driva ett eget företag är en krävande process som utan rätt kontakter och stöd kan kännas svår. Work for you har som en av Sveriges första privata jobbförmedlingar ett stort och brett kontaktnät med arbetsgivare. Vi jobbar alltid på dina villkor och stöttar dig för att du ska lyckas med din verksamhet.

Vi hjälper dig med:

  • Att skriva en affärsplan utifrån din affärsidé.
  • Att kartlägga din marknad och eventuella konkurrenter.
  • Att skapa ett tydligt varumärke.
  • Att göra en startkalkyl med likviditets- och resultatbudget.

Vi lär dig:

  • Att formulera din affärsidé på ett konkret sätt.
  • Olika företagsformer, och i vilka sammanhang de passar bäst.
  • Det du behöver för att starta ett affärsnätverk.
  • Att formulera ett bra företagsnamn.

Du får stöd i att beskriva och utvärdera din affärsidé samt att författa en skriftlig affärsplan. Vi bistår även med information om företagsekonomi- och administration, samt underlag och övningar kring avtalsformer, finansiering, tillstånd och regelverk. Information om lagar och regler inom bokföring och redovisning hjälper dig att göra välgrundade beslut framöver. Efter utbildningen har du kunskap för att som ensam egenföretagare eller tillsammans med arbetspartner kunna starta och driva en näringsverksamhet.

Så går du tillväga

Kontakta Arbetsförmedlingen och berätta om din affärsidé för att medverka i utbildningen. Under utbildningen lär du dig det du behöver för att komma vidare samt lyckas med din verksamhet. När du är klar med utbildningen har du möjligheten att få din affärsplan granskad och godkänd av Arbetsförmedlingen, vilket ökar dina möjligheter att starta ett företag. Fråga din handläggare på Arbetsförmedlingen för mer information.

Omfattning

5 veckor heltid.

Kontaktperson

Cihan Yasar: cihan.yasar@workforyou.see